Húszezres leépítés jöhet a Deutsche Banknál

A Wall Street Journal (WSJ) jól értesült belső vállalati forrásra hivatkozó, pénteken publikált jelentése szerint a Deutsche Bank 20 ezer alkalmazott elbocsátására készül világszerte.

Christian Sewing bankvezér a részvényesek május végi közgyűlésén jelezte szándékát „kemény intézkedések” meghozatalára, elsősorban az évek óta gyengélkedő befektetési banki üzletágban. A Wall Street Jorunal által idézett belső forrás szerint a legmagasabb szinten folynak már az egyeztetések a szükséges intézkedésekről, de konkrét döntés még nem született. A bank felügyelőbizottsága a következő rendes ülésén, azaz július végén határoz a kérdésben.

A befektetési banki üzletágban jelenleg mintegy 38 ezren dolgoznak. A Deutsche Bank alkalmazottainak a száma az első negyedév végén 91 ezer felett volt, így az elbocsátások akár az alkalmazottak egyötödét is érinthetik.

A Bloomberg hírügynökség szintén belső banki forrásokra hivatkozó pénteki beszámolója szerint a Deutsche Bank értékpapír-kereskedelmi üzletágában minden második munkahely „inog”. Összességében több száz állás szűnhet meg a kutatási-elemzési területeken és a származékos befektetési eszközök forgalmazásában.

A Deutsche Bank nem kommentálta a pénteki sajtójelentéseket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »