Akkumulátorgyárat épít a Volkswagen

Egymilliárd eurós beruházással az első kivitelezési fázisban évi 10 gigawattóra kapacitással rendelkező akkumulátorgyárat épít Salzgitterben a Volkswagen AG – jelentette be Stefan Sommer beszerzési igazgató kedden a konszern részvényesi közgyűlésén.

A Volkswagen salzgitteri üzeme jelenleg 7 ezer alkalmazottat foglalkoztat főként robbanómotorok gyártására.

„Salzgitterben már jelenleg is kétszáz kutató munkatárs foglalkozik akkumulátorcellák fejlesztésével, ezért is szolgálhat akkumulátorgyártásunk természetes helyszíneként” – mutatott rá Herbert Diess vezérigazgató.

A tervezett akkumulátorgyár az első kivitelezési fázisban pár száz, majd a későbbiekben hétszáz alkalmazottat foglalkoztat majd. Stefan Sommer szerint a munkások száma akár ennek a duplájára is emelkedhet, mivel a salzgitteri telephelyen megvan minden a lehetőség a gyártási kapacitás növelésére.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy miután a Volkswagennek 2025-re csak az Európában gyártott elektromos autókhoz legalább évi 150 gigawattóra akkumulátorkapacitásra lesz szüksége, a konszern Salzgitter mellett „más európai helyszíneket” is keres akkumulátorgyártása számára.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa/APA/Reuters

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »