A Jaguar Land Rover Szlovákiába viszi az új Defender gyártását

A BBC hírportál jelentése szerint a Jaguar Land Rover autógyár Nagy-Britannia helyett Szlovákiában gyártja majd a Defender terepjáró modell következő generációját.

A Land Rover Defender modellt 67 éven keresztül a Birmingham melletti Solihull üzemben gyártották. A terepjáróból több mint kétmillió példány készült el, az utolsó darab 2016 januárjában gördült le a szerelőszalagról.

Az új modell tervei Nagy-Britanniában készültek el, a modell teljesen új motorját Wolverhamptonban fogják gyártani. Az új Defender a vállalat egymilliárd font-sterlinges beruházással a szlovákiai Nyitrán épült és 2018 októberében megnyitott üzemében készül majd. A modellt az idei Frankfurti Autószalonon mutatják majd be és 2020-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

Az autóipari óriás mindazonáltal az új Defender modell gyártásának Szlovákiába történő áthelyezésével együtt is „jelentős beruházást” hajt végre a Solihull üzemben a Range Rover és Land Rover modellek új generációinak a gyártásához.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »