Vasárnapra halasztódik a cseh kormányfő kinevezése

Milos Zeman cseh államfőt szombaton engedik ki a kórházból, ezért másnap nevezi ki miniszterelnöknek Petr Fialát, a jobbközép pártok koalíciójának vezetőjét – közölte az elnök szóvivője pénteken.

Zemant csütörtökön szállították vissza a kórházba, miután pozitív lett a koronavírustesztje; mindössze néhány órával azután, hogy több mint hathetes kezelést követően kiengedték.

A 77 éves államfő már a harmadik oltást is megkapta, cseh médiaértesülések szerint tünetmentes. A kórház azt javasolta az elnöknek, hogy továbbra is szakorvosi intézetben kezeltesse magát. Ugyanakkor tekintettel Zeman egészségének jelentős javulására, tiszteletben tartja, ha az elnök úgy dönt, hogy ezután otthonában ápolják.

Az államfő azt választotta, hogy Lányban a Senior Home Group nevű magántársaság gondjaira bízza magát. Vasárnap itt fogja kinevezni Fialát; természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Hozzászólások ()

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »