Csehország

Enyhülnek a korlátozások Csehországban

Hétfőn nulla órakor Csehországban véget ért a koronavírus-járvány miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot, ezzel megszűnt az éjszakai kijárási tilalom és a lakosság szabad mozgásának korlátozása a lakhely szerinti járásra.

Read More »

Koronavírus-körkép: Gibraltár vs. Csehország

Gibraltár és Csehország a koronavírus-járvány két legszörnyűbb halálozási arányát produkálta, de már mindkét területen javulnak a járványmutatók. Gibraltáron már a teljes lakosság 85%-át beoltották, így megindult az élet Európa csücskében, de vasárnaptól Csehországban is jönnek az enyhítések.

Read More »

Talán az utolsó lezárás következik Csehországban

Csehországban április 11-ig újra meghosszabbítják a március 28-án lejáró szükségállapotot – döntött a cseh parlamenti alsóház pénteken. A különleges jogi helyzetet hivatalosan a kormány fogja kihirdetni vasárnap. Az Andrej Babis vezette kormány a szükségállapot egy hónapos meghosszabbítását kérte, de az egész napos vita után a képviselők a kormányt kívülről támogató kommunista párt kompromisszumos javaslatát fogadták el. Ennek alapján a szükségállapot, ...

Read More »

Csehországban pusztító a harmadik hullám

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európában Csehországot sújtja a leginkább, a napi esetszám már 16 ezer felett jár, az aktív fertőzöttek száma pedig meghaladta a 154 ezret, azaz a lakosság 1,44%-a aktív fertőzött. Sok beteget már inkább német kórházakba szállítanának.

Read More »

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »

Rendkívüli szigor jön Csehországban

A cseh kormány az eddigi legszigorúbb korlátozások bevezetését tervezi: a helyi sajtóban csütörtök reggel megjelent értesülések szerint az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül bezárnák az összes üzletet, a szolgáltatókat és az iskolákat, továbbá jelentősen korlátoznák a lakosság szabad mozgását.

Read More »

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »