Csehország

Drámaivá vált a járványhelyzet Csehországban

Csehországban rohamosan nő a koronavírus-járványban elhunytak száma. Andrej Babis miniszterelnök a hétvégén ismételten jelezte: a járványhelyzet nagyon komoly, az óvintézkedések nem hatékonyak, illetve nem tartják be őket következetesen, ezért a kormány további szigorításokat tervez.

Read More »

Még tovább szigorít a cseh vezetés

A cseh kormány szerda délelőtti rendkívüli ülésén új óvintézkedéseket, a közéletet és a gazdasági életet tovább korlátozó döntéseket hozott a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

Read More »

Rohamosan terjed a járvány Csehországban és Ukrajnában

Csehországban a napi fertőzöttek száma csütörtökön - a héten már harmadik alkalommal - lépte túl az eddigi legmagasabb szintet és ugrásszerűen nő a súlyos esetek és a halottak száma is. Ukrajnában szintén továbbra is gyorsul a járvány terjedése; péntekre az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma megközelítette a hatezret, ezért nem kizárt, hogy a kormány új szigorításokat vezet be.

Read More »

Csehországban is berobbant a járvány

Minden eddiginél jóval több, 4457 új koronavírus-fertőzöttet mutattak ki kedden Csehországban. Ez a szám majdnem 700-zal nagyobb, mint az eddigi, múlt pénteki rekord - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel nyilvánosságra hozott statisztikából.

Read More »

Rendre dőlnek meg a napi koronavírus-rekordok Csehországban

Csehországban 3493 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami az eddigi legmagasabb napi növekedés - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján pénteken reggel közölt kimutatásból. Közben a statisztikai hivatal azt közölte, hogy éves összehasonlításban a második negyedévben 10,9 százalékkal csökkent az ország GDP-je.

Read More »

Több európai országban szigorodnak a járványellenes intézkedések

Csehországban szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak Roman Prymula egészségügyi miniszter, míg Szlovákiában a kormány szerdán dönt a vészhelyzet ismételt kihirdetéséről. Hollandia máris szigorított: az intézkedések között utazási korlátozások, kötelező védőmaszkviselés és a vendéglátóhelyek este tíz óra utáni bezárása szerepel.

Read More »

Csehország normális iskolakezdésre készül

Csehországban szeptember elsején megnyílnak az iskolák, a tanulók számára nem lesz kötelező a szájmaszkok viselete - erősítették meg pénteken Prágában az úgynevezett intelligens karantént felügyelő szakbizottság ülése utáni sajtótájékoztatón.

Read More »