A cseh elnökre rendesen rájár a rúd

Pozitív lett Milos Zeman koronavírustesztje, ezért a cseh államfőt csütörtök este újra a prágai Központi Katonai Kórházba szállították – közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

Az államfő kezelésének idejére munkaprogramját lemondták. Petr Fiala, a Polgári Demokratikus Párt elnökének kormányfővé történő kinevezése ezért pénteken elmarad – tette hozzá a szóvivő.

Zeman csütörtök délelőtt hagyta el a kórházat, ahol október 10-től kezdve kezelték. Betegségének diagnózisát hivatalosan nem közölték. Pavel Pafko, az elnök egészségére felügyelő orvosi konzílium tagjának nyilatkozata szerint Zemannak májzsugorodása van. A cseh államfő saját kérésére hagyta el a prágai kórházat – közölte az intézet.

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply