Szingapúrban önköltséges lesz a kórházi ellátás az oltást elutasítóknak

Miközben Szingapúr a koronavírus-fertőzöttek számának rohamos emelkedésével küzd, a kormány bejelentette, hogy a továbbiakban nem fizeti azoknak az embereknek az orvosi számláit, akik nem hajlandóak beoltatni magukat a Covid-19 ellen, de éppen emiatt szállították őket kórházba.

Jelenleg minden szingapúri állampolgár, valamint az állandó lakosok és a hosszú távú tartózkodásra jogosító vízummal rendelkezők teljes orvosi költségét fedezik a vírussal összefüggésben.

December 8-ától azonban ez megváltozik. A kormány ugyanis bejelentette, hogy innentől kezdve díjat számít fel a beoltatlan Covid-betegeknek, lévén „ők teszik ki az intenzív fekvőbeteg-ellátást igénylők jelentős többségét, és aránytalanul hozzájárulnak egészségügyi forrásaink leterheléséhez”.

Az állam azok költségét természetesen továbbra is állja, akik valamilyen okból – például egészségügyi állapotukból kifolyólag – nem vehetik fel az oltást. A kormány közölte, hogy december 31-éig a részlegesen beoltott személyek számláját is állja, időt hagyva nekik a második adag beadatására.

Szingapúrban rendkívül magas a lakosság átoltottsága; a jogosultak 85%-a mindkét oltást megkapta. A városállam ennek ellenére küzd a növekvő Covid-fertőzésekkel, és a múlt hónapban arra figyelmeztetett, hogy egészségügyi rendszerét egyre inkább leterhelik az egyre szaporodó esetek.

Az ország – számos más ázsiai-csendes-óceáni országgal egyetemben – nemrégiben állt át a „zéró-Covid” stratégiáról a koronavírussal való együttélésre.

https://www.instagram.com/p/CWFn4gjKU50/

Forrás: The Guardian / Instargam

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »