Bezárja hongkongi irodáit az Amnesty International

Az Amnesty International jogvédő szervezet az év végéig bezárja két hongkongi irodáját. A társaság a döntést a tavaly életbe léptetett nemzetbiztonsági törvény miatt hozta meg, amely a csoport szerint “gyakorlatilag lehetetlenné tette a hongkongi emberi jogi szervezetek munkáját”.

Az Amnesty International, amely 1990 óta van jelen a városban, bejelentette, hogy a hongkongi ügyekkel foglalkozó irodája október 31-én, a regionális műveletekkel foglalkozó pedig az év végén szüntetei be működését. A regionális műveleteket a szervezet többi ázsiai-csendes-óceáni telephelye veszi át, bár az Amnesty nem részletezte, pontosan melyek ezek.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: South China Morning Post / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply