Korlátozásokkal, de nyitnak a szórakozóhelyek Írországban

Írország 2020 márciusa óta először engedélyezi a szórakozóhelyek újbóli megnyitását, kedden azonban – válaszul a fertőzések számának növekedésére – visszakozott az eredeti tervtől, miszerint majdnem minden korlátozást eltörölnek.

Európa egyik legszigorúbb lezárásának bevezetése után a kormány azt remélte, hogy ezen a héten feloldhatja a legtöbb korlátozást, beleértve a fizikai távolságtartást, illetve az éttermekben és bárokban kötelező védettségi igazolványt.

Miután azonban az országban enyhén ugyan, de felívelőben van a járványgörbe, az intézkedéseket februárig meghosszabbítják. És bár a szórakozóhelyek valóban megnyithatják kapuikat, a bulizóknak – az evést, az ivást és a táncot leszámítva – kötelező lesz a maszkviselés.

https://www.instagram.com/p/CT7E20NsdkE/

Forrás: Reuters / Instagram

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »