A britek fele szerint újabb lezárás várható

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a brit felnőttek 49%-a úgy véli, hogy további lezárásokra kerül sor, 74%-uk pedig aggódik egy újabb, téli vírushullám miatt – írja a The Telegraph.

Mint az a felmérésből kiderül, a megkérdezettek több mint fele (55%) úgy gondolja, hogy a járvány legrosszabbján túl vagyunk, 19%-uk szerint a neheze még hátravan.

A közvélemény-kutatást azután készítették, hogy a szakértők figyelmeztettek: az országban túl lassan halad az oltási kampány ahhoz, hogy megakadályozzák a kórházak túlzsúfoltságát ezen a télen.

Az emlékeztető oltásra irányuló program egy hónapja indult Nagy-Britanniában, az NHS adatai azonban azt mutatják, hogy a jogosult 80 év felettieknek csak a fele kapta meg a harmadik adagot.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a The Telegraph oldalán.
Tovább olvasom →

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Telegraph / Instagram

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply