A spanyol fertőzési adatok is visszaigazolják az oltások hatékonyságát

Spanyolországban még az oltási kampány “sorban állós” szakasza zajlik, ezekben a hetekben kerül sor a fiatalabb korosztály beoltására, de a korlátozó intézkedések tartományonként változnak, egyes területeken már megnyitották az éjszakai szórakozóhelyeket is, ami az oltatlan fiatalok körében újabb fertőzési láncokhoz vezetett.    

Spanyolország Európában jelenleg a harmadik legfertőzöttebb ország az aktív esetek számát tekintve, több mint 460 ezer fertőzöttel, de a legfrissebb adatok szerint a fertőzött személyek 83%-a még egyetlen dózis oltást sem kapott, 11,4%-uk egy oltás után kapta el a betegséget, míg a teljesen beoltottak csak a fertőzések 5,5%-át adták az elmúlt 5 hét adatainak összesítésével.

A fertőzési számok tehát visszaigazolják az oltások 95% körüli átlagos hatékonyságát (Spanyolországban a Pfizer / BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca és a Johnson & Johnson / Janssen vakcinákat alkalmazzák). Carolina Darias egészségügyi miniszter az adatok ismertetése mellett azt is hangsúlyozta, hogy a magas fertőzési számok ellenére a jelenlegi hullám a korábbiaknál kevésbé terheli meg a kórházakat, mert a fiatalabb korcsoport általában könnyebben, enyhébb tünetekkel vészeli át a betegséget.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: El País

Friss hírek

Sokan szavaznak levélben az idei német választáson

A német választók szeptember 26-án, jövő vasárnap szavazhatnak majd személyesen a Bundestag összetételéről, de a választás valójában már augusztus 16-án elkezdődött - ekkor nyílt meg a levélszavazás lehetősége. Az előzetes jelek szerint a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál többen szavaznak levélben.  

Read More »

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »