oltási kampány

Működik az oltási kampány, csökken a fertőzöttség Angliában

A nagy-britanniai koronavírus-járvány terjedésének további jelentős lassulását mutatják a pénteken közzétett új mérőszámok. Angliában jelenleg minden 145 emberre jut egy fertőzött, vagyis a lakosság hozzávetőleg 0,69 százalékának szervezetében van jelen a koronavírus. Ez az adat január végén még 1,87% volt.

Read More »

Ukrajnában is indul az oltási kampány

Szerda reggel útnak indították Kijevből az első koronavírus elleni vakcinákat Ukrajna különböző régióiba, és a nap folyamán megkezdődik az oltási kampány - jelentette be napi tájékoztatóján Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter.

Read More »

A brit felnőttek harmada máris be van oltva

A december 8-án indult nagy-britanniai oltási kampány kezdete óta eddig 17,6 millióan kapták meg a vakcina első adagját; ez a teljes brit felnőtt lakosság harmada. A brit oltási menetrend alapján a 80 év feletti korcsoport részesült a legnagyobb arányban a koronavírus elleni oltásban.

Read More »

Pörgetik az oltási kampányt az USA-ban

Naponta 1,7 millió embert oltanak be koronavírus ellen az Egyesült Államokban; ez a szám jóval meghaladja az egy hónappal ezelőtti napi egymilliót - közölte szerdán a Fehér Ház az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adataira hivatkozva.

Read More »

A briteknél is hatékony az oltási program

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett vizsgálata szerint Anglia lakosságán belül a 80 évesnél idősebb korosztályban a legmagasabb azoknak az aránya, akiknek szervezetében kimutathatók a koronavírus ellen termelődő antitestek. Az ONS szerint ennek az a legvalószínűbb magyarázata, hogy ebben a korcsoportban magas azoknak az aránya, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

Read More »

A brit felnőttek 20%-a már kapott oltást

A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok alapján megközelítette a 10,5 milliót a koronavírus ellen beadott oltások első dózisainak száma Nagy-Britanniában. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt brit lakosság 20 százalékát már beoltották. Az újonnan kiszűrt fertőzések, a kórházi kezelésre szorulók és a halálozások száma mindeközben továbbra is jelentős ütemben csökken. A brit egészségügyi minisztérium csütörtök esti ismertetése szerint a december 8-án ...

Read More »

Az USA-ban a gyógyszertárakba is érkezik a vakcina

Az amerikai szövetségi kormány február 11-től egymillió adag koronavírus-vakcinát juttat el az ország gyógyszertáraiba, hogy még szélesebb körben elérhetővé tegye az oltóanyagot - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint kedden Washingtonban.

Read More »

Fordulópont az amerikai járványkezelésben

Az Egyesült Államokban mintegy 1,35 millió adag vakcinát adnak be naponta, a beoltottak száma már meghaladta a regisztrált fertőzöttek számát. Az amerikaiak körülbelül 7,8 százaléka kapott már legalább egy oltást, míg a lakosság 1,8 százaléka már mindkettőt megkapta.

Read More »

Izraelben 30%-os az oltási arány

Izraelben az oltási kampány kezdete óta 2 768 202-en - az ország lakosságának 30,04 százaléka - kapták meg az első, és 1 377 803-an a második dózis vakcinát. Ez mind nagyon jól hangzik, azonban a járvány az országos zárlat ellenére továbbra is sebesen terjed, az egészségügy pedig már nem bírja a terhelést.

Read More »

A britek már 5 millió oltásnál tartanak

A nagy-britanniai koronavírus-járvány halálos áldozatairól szerdán közzétett napi összesítésben több mint 1800 haláleset szerepel, de az adat számos olyan halálozást is tartalmaz, amelyek korábban történtek. Az újonnan kiszűrt fertőzéses esetek száma ugyanakkor ismét jelentősen csökkent, a koronavírus elleni oltásból pedig már több mint ötmilliót beadtak az országban.

Read More »