oltási kampány

Máris a Fehér Házig jutott Olivia Rodrigo

A legújabb Disney-tinisztárt, Olivia Rodrigót hívták segítségül az amerikai oltási kampányban, aki Joe Biden amerikai elnök és Anthony Fauci egészségügyi főtanácsadó arra kért fel, hogy próbálja meg rávenni a fiatalokat az oltás felvételére. 

Read More »

Bécs még nem adja fel a maszkviselést

Az Ausztriában július 22-étől életbe lépő országos enyhítésekkel ellentétben Bécsben továbbra is érvényben marad a maszkviselési kötelezettség. A polgármester a delta variáns rohamos terjedésével indokolta a döntést.

Read More »

Kevés a beoltott, szeptemberre gond lehet Romániában

Romániának néhány hete van arra, hogy felkészüljön a járvány közelgő negyedik hullámára - mutatott rá Andrei Baciu egészségügyi államtitkár. Az, hogy Romániában mennyire válik kritikussá a helyzet szeptemberben, nagy mértékben attól függ, sikerül-e felpörgetni az oltási kampányt.

Read More »

Hamar véget érhet a horvát nyaralószezon

Csütörtöktől az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már csak egy lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön. Az alacsony átoltottság miatt terjed ismét a járvány.

Read More »

Engedélyezik a harmadik oltást Magyarországon

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, az iskolakezdés első két napján pedig minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, ha a szüleik ezt megengedik.

Read More »

50% felett az uniós átoltottság

Bár az egyes EU-tagállamok között továbbra is jelentős különbségek vannak, összességében már minden második felnőtt  megkapta minden szükséges oltási dózisát (Janssen oltás esetében egy, a többi vakcina esetében két dózist).

Read More »

Az oltások hatékonyságát igazolja a brit harmadik hullám

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a brit felnőttek 87,1 százalékát már beoltották a vakcina első adagjával - éppen emiatt a Delta variáns terjedése ellenére sem súlyos a járványhelyzet. A kormány célkitűzése az, hogy július 19-ig a teljes brit felnőtt lakosság megkapja az első oltási dózist, de a jelenlegi trend alapján ez nem fog sikerülni.

Read More »