Az EU rohamtempóban engedélyezte a Moderna-vakcinát

Az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott ki az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagra. Ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni második vakcina, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban.

A Moderna mRNA-1273 néven ismert vakcinája egyéves feltételes alkalmazásához szerdán adta meg a pozitív ajánlást az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA), véleménye szerint ugyanis az oltóanyag hatékony az új típusú koronavírus ellen.

A Moderna november 30-án nyújtott be forgalomba hozatali engedély iránti kérelmet az EMA-hoz. Az Európai Bizottság szintén november végén hagyta jóvá a vállalattal kötött oltóanyag-beszerzésről szóló szerződést, amely lehetővé teszi, hogy az Európai Unió az összes tagállama nevében első körben 80 millió adag oltóanyagot vásárolhasson és további 80 millió adagot igényelhessen.

Az Európai Unióban alkalmazandó további koronavírus-vakcinákról itt tájékozódhat részletesebben.

https://www.instagram.com/p/CJtZHbSIA8W/

Forrás: MTI / Európai Bizottság

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »