Csaknem egymillió járat esett ki a németországi légiforgalomból

Az Európai Unió légügyi hatósága, az Eurocontrol keddi jelentése szerint eddig közel egymillió járat esett ki az idén a járványvédelmi korlátozások miatt a németországi polgári légiforgalomból.

Az idén március elseje óta a múlt héttel bezárólag a tavalyi azonos időszakhoz képest 980 ezerrel, 65 százalékkal kevesebb repülőjárat közlekedett a polgári utas- és teherforgalomban Németországban. A szállított utasok száma 152 millióval, 83 százalékkal volt alacsonyabb.

A legnagyobb mértékű forgalomcsökkenés az április közepi héten következett be, amikor 89 százalékkal kevesebb repülőjárat közlekedett, mint egy évvel korábban. Az elmaradás az egy évvel korábbihoz képest áprilistól augusztusig folyamatosan mérséklődött és augusztus első hete óta 50 és 60 százalék körül ingadozik.

Az elmúlt héten a legnagyobb németországi repülőtér – a frankfurti – napi átlagban 468 járatot kezelt, 62 százalékkal kevesebbet, mint tavaly. A második legnagyobb reptér – a müncheni – pedig 305 járatot kezelt naponta, 69 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. A lipcse-hallei repülőtér kivételével az összes német repülőtér forgalma nagyjából ehhez hasonló arányban marad el az egy évvel korábbitól.

A Lipcse-Halle repülőtér napi átlagban 174 járatot indított a múlt héten; ez mindössze 13 százalékkal maradt el a tavalyitól. Ez annak köszönhető, hogy a lipcsei reptér a DHL Express cargo társaság bázisa, amely az elmúlt héten napi 115 járatot bonyolított le, 15 százalékkal többet a tavalyinál.

Németországban toronymagasan a Lufthansa indította a legtöbb járatot az elmúlt héten – 383-at -, ami 68 százalékkal marad el a tavalyitól. A második legtöbb járat a DHL Express cargo társaságé volt, a harmadik a rangsorban pedig az Eurowings lett 108 járattal, 80 százalékkal kevesebbel az egy évvel korábbinál.

Németországban napi 432 járat közlekedett belföldi forgalomban a november 2-8-i héten, 50 százalékkal kevesebb a tavalyinál.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: fontos pert vesztett a Bayer

A vegyes ázsiai kereskedés után Európában sincs egyértelmű irány a tőzsdéken a hét első napján. A Bayer mínuszban forog ma, miután egy amerikai szövetségi bíróság a cég fellebbezését elutasítva fenntartotta ítéletét egy Roundup perben.

Read More »