A “lockdown” lett az év szava

A Collins Dictionary minden évben kiadja, hogy melyek voltak az adott év legtöbbet használt, legnépszerűbb szavai. Az idei nyertes nem okozhat nagy meglepetést: lockdown, azaz lezárás; a kifejezést több mint negyedmillió alkalommal használták 2020-ban.

Egyébként más járványhoz kapcsolódó szavak – mint például a koronavírus, a társadalmi távolságtartás és a kijárási tilalom – szintén szerepeltek a szótár top 10-es listáján, csakúgy, mint a BLM (Black Lives Matter) rövidítés.

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »