Siralmas eredményszámokat közölt a Lufthansa

Ötmilliárd eurót meghaladó veszteséget jelentett a Lufthansa az év első kilenc hónapjáról, a csoporthoz tartozó légitársaságok a téli menetrendi időszakban a tavalyi kapacitás 25 százalékát biztosítják.

A Lufthansa csoport bevételei a honlapján közzétett pénzügyi beszámoló szerint 60 százalékkal 10,9 milliárd euróra csökkentek az év első kilenc hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, üzemelésre viszont 41 százalékkal költött kevesebbet, összesen 16,3 milliárd eurót.

Az üzemi eredmény a kilenc hónapra mínusz 5,8 milliárd, az adózott eredmény mínusz 5,5 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 1 milliárdos nyereséggel szemben. A harmadik negyedéves veszteség – mely a szezonálisan erős nyári hónapokat tartalmazza –  1,26 milliárd euró lett, szemben a 2019-es 1,3 milliárdos nyereséggel.

A légitársaságok közül a Lufthansa 3,9 milliárd, a Swiss 444 millió, az Austrian Airlines 405, a Brussels Airlines 256, az Eurowings 563 millió eurós üzemi veszteséggel zárta a január-szeptemberi időszakot. Egy évvel korábban az Eurowingset leszámítva mindegyik cég nyereséges volt.

Előrejelzésében a Lufthansa azzal számol, hogy télen a tavalyi évben felkínált kapacitás legfeljebb 25 százalékát teljesíthetik a légitársaságok, mivel a kilátások a járvány második hulláma miatt romlottak. Emiatt a cég nem adott ki profitbecslést sem.

A milliárd euró feletti negyedéves veszteséggel nincs egyedül a Lufthansa, a KLM-Air France csoport október végén tette közzé eredményszámait, ott 1,046 milliárd euró volt a negyedéves működési veszteség, az IAG-csoport pedig előzetes eredményjelentését tette közzé még október 22-én, amiben 1,3 milliárd eurós negyedéves veszteségről számoltak be.

Forrás: MTI / Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »