Romániában is elmarad a nyári fesztiválszezon

A koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások miatt idén elmarad a négy legnagyobb romániai zenei fesztivál – közölték kedden a szervezők.

Románia négy legnagyobb fesztiválja közül kettő Kolozsvárhoz és annak vonzáskörzetéhez köthető, hiszen az Untoldot Kolozsvár belvárosban szervezik meg évente, az Electric Castle-t pedig Bonchidán, a restaurálás alatt levő Bánffy-kastélyban. Emellett a Fekete-tenger parti Neversea és a bukaresti Summer Well fesztivál örvend nagy népszerűségnek a fiatalok körében.

Az Untold és a Neversea szervezői kedden jelentették be, hogy a bizonytalanságra való tekintettel lemondják az idei fesztiválokat, miután a román egészségügyi minisztérium tervei szerint augusztus végéig maximum ezer fős szabadtéri rendezvényt lehet csak szervezni.

A négy fesztiválnak 2018-ban 130 millió lej (9,2 milliárd forint) bevétele volt, összesen 775 ezer látogató kereste fel a négy helyszínt.

https://www.instagram.com/p/CA7KxcFIVuo/

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »