Zene

Zöld turnéval újít a Coldplay

A Coldplay együttes 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint legutóbbi, 2016-os turnéja. Megújuló energia, lebomló konfetti, kevesebb állomás.

Read More »

Máris a Fehér Házig jutott Olivia Rodrigo

A legújabb Disney-tinisztárt, Olivia Rodrigót hívták segítségül az amerikai oltási kampányban, aki Joe Biden amerikai elnök és Anthony Fauci egészségügyi főtanácsadó arra kért fel, hogy próbálja meg rávenni a fiatalokat az oltás felvételére. 

Read More »

Csak szeptember végéig tart a szabad éjszakai élet Angliában

Angliában szeptember végétől csak azok látogathatják az éjszakai szórakozóhelyeket és a nagyobb rendezvényhelyszíneket, akik igazolni tudják, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapták – jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. A bejelentés éles fordulatot jelent az eddigi állásponthoz képest, a brit kormány eddig ugyanis azt kommunikálta, hogy a folyamatos ellenőrzés túl bonyolult lenne és túlzott terhet okozna a ...

Read More »

Erdélyben megtartják a nagy nyári fesztiválokat

Augusztusban és szeptemberben tartják meg a legnagyobb erdélyi könnyűzenei fesztiválokat. A Kolozsvár belvárosában megrendezett Untold 2019-ben 375 ezer nézőt vonzott. Az Electric Castle rendhagyó módon, összesen 30 helyszínen lesz megtartva.

Read More »

Liverpool bulizott egy nagyot

Egy nemzeti kutatási program keretében buliztak pénteken és szombaton Liverpoolban és a videók alapján jól sikerült a gazdaság újranyitásának részeként megtartott tesztparti. A részletekről itt írtunk, nagyon úgy tűnik, hogy Nagy-Britanniában tényleg ilyen lesz a nyár.  

Read More »

Idén sem lesz Balaton Sound

Az idei évre tervezett soproni Telekom VOLT és zamárdi Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják. A szervezőik szerint mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keresnek a két eseménynek, de inkább a teljes halasztás mellett döntöttek.

Read More »

2022-ben talán megtartják a 2020-as Coachellát

Jövő áprilisra halasztják az eredetileg 2020 áprilisára tervezett kaliforniai Coachella zenei és művészeti fesztivált, és várhatóan a Stagecoach countryzenei fesztivált sem rendezik meg az idén – számolt be a Variety filmes portál két iparági bennfentesre hivatkozva. A rendezvény promótere, a Goldenvoice és anyavállalata, az AEG Presents képviselői nem reagáltak a The Variety megkeresésére az ügyben. Amennyiben a fesztivált tényleg jövő ...

Read More »

94 éves korában elhunyt a kazetta feltalálója

94 éves korában elhunyt Louis Ottens holland mérnök, akinek a mára szinte kihalt kazettát köszönhetjük. A Philips egykori mérnöke vezette azt a csapatot, akiknek azt a feladatot adták, hogy találjanak valamilyen könnyebben kezelhető alternatívát a nem túl felhasználóbarát "orsós audioszalagok" helyett.

Read More »

Új albummal jelentkezik Billie Eilish

Billie Eilish kedd este a The Late Show című műsorban Stephen Colbertnek adott interjúja során elárulta, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárás ideje alatt felvett egy új albumot - írja a Variety.

Read More »