Nyolcvan százalékos mínusszal zárta a februárt a kínai autópiac

Nem sokat javultak az értékesítési számok a február első két hetére kiadott adatokhoz képest, a teljes hónapra vonatkozóan 80%-kal estek vissza az eladások a tavalyi év azonos időszakához képest. 

A Kínai Személyautók Szövetségének jelentése szerint a személyautó eladások 80%-kal estek februárban, ami ugyan javulást mutat az első két hétre kiadott -92%-os (!) adathoz képest, de még így is az látszik, hogy a kereslet négyötöde eltűnt.

A szövetség nem is adott meg konkrét aladási adatokat, csak a visszaesés százalékos mértékét közölték, de a kéthetes adatokat még publikálták, így a nagyságrendeket meg lehet becsülni:

Február első 16 napjában 4,909 autót sikerült eladni egész Kínában, míg a tavalyi év adata ugyanerre az időszakra 59,930 eladott jármű volt.

“A kereskedők fokozatosan tértek vissza a munkába február első 3 hetében, és a szalonok forgalma nagyon alacsony maradt” – közölte a szövetség képviselője, aki azt is hozzátette, hogy a februári adatnál rosszabbat már nem várnak az év következő hónapjaiban.

Forrás: CNBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »