Két hétre leáll az olasz oktatási rendszer a koronavírus miatt

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-ig zárva lesznek – értesült az olasz sajtó szerdán.

Lucia Azzolina oktatásügyi miniszter arra kérte az olaszokat, várják meg a hivatalos bejelentést, mely pár órán belül várható – a sajtó viszont úgy tudja, a kormány rendelkezése csütörtöktől minden oktatási intézményre érvényes a bölcsödéktől az egyetemekig, két héten keresztül.

A pedagógus szakszervezetek szerint a kormánynak sikerült ismét teljes káoszt teremtenie.

Roberto Fontana egészségügyi miniszter „komolynak” nevezte a kornavírus-fertőzés terjedése miatti helyzetet, Attilio Fontana a betegségtől leginkább érintett Lombardia kormányzója pedig újabb vesztegzártérség felállítását sürgette Bergamo területén.

Olaszországban 2020. február 19-én regisztrálták az első fertőzöttet, Lombardiában. Azóta 2700 fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma. Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője közölte, hogy a halálozási ráta 3,47 százalékos, a fertőzöttek 55 százalékát Lombardia, 19 százalékukat Emilia Romagna, 12 százalékukat Veneto tartományban regisztrálták – Olaszország többi részén alacsonyabbak az arányok.

  • Kapcsolódó cikkeink:
  • Frissítés:
Lucia Azzolina oktatási miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy március 15-ig minden oktatási intézményben felfüggesztik a tanítást. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint az intézkedés révén el akarják kerülni a kórházak telítettségét.

Sajtóértesülések szerint a kormány az egész országra kiterjeszti az eddig csak az északi régiókban bevezetett többi óvintézkedést is, köztük a múzeumok, mozik bezárását.

Forrás: CNBC / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »