92%-os eladáscsökkenést hozott a február a kínai autópiacon

A Kínai Személyautók Szövetségének (CAAM) friss jelentése szerint február első 16 napjában az előző év adataihoz viszonyítva 92%-kal (!) esett vissza a kínai autópiac forgalma, miután a koronavírus-járvány miatt alig néhány autókereskedés nyitott ki és azokban is csak minimális aktivitás volt.

A konkrét számokat tekintve 4,909 autót sikerült eladni egész Kínában a vizsgált időszakban, míg a tavalyi év adata ugyanerre az időszakra 59,930 eladott jármű volt.

A CAAM immár több, mint 10%-os visszaeséssel számol az első félévben, és 5%-kal a teljes év vonatkozásában – de csak abban az esetben, ha a járvány terjedését még április előtt sikerül megállítani.

A Maserati standja a 2018-as Auto China kiállításon Pekingben. A kétévente megrendezett autókiállítás idén április 21. és április 30. között lett volna megtartva, de a koronavírus-járvány miatt a szervezők bizonytalan időre elnapolták a rendezvényt. Kép forrása: maserati.com

A 10%-os csökkenés jelenleg egy optimista feltételezésnek tűnik, a járvány terjedése tegnap Dél-Koreában is megindult, ma már 200 feletti esetről számoltak be a hatóságok.

Kínában pedig börtönökben terjed tovább a fertőzés, a ma jelentett új esetekből 512 négy börtönhöz kötődik, a vuhani női börtönből önmagában 230 esetet jelentettek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »