Jövőre további kétmillió venezuelai hagyhatja el a hazáját

További kétmillió venezuelai hagyhatja el a súlyos gazdasági és politikai válsággal küzdő hazáját 2020-ban – közölte Eduardo Stein, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) venezuelai menekültekkel és migránsokkal foglalkozó különmegbízottja Brüsszelben.

„Előrejelzéseink szerint a venezuelai menekültek és migránsok száma jövőre 4,5 millióról 6,5 millióra fog növekedni” – hangsúlyozta Eduardo Stein a latin-amerikai ország migrációs kérdéseinek szentelt nemzetközi konferencián hétfőn.

Az ENSZ adatai szerint a külföldre menekülő venezuelaiak 80 százaléka a dél-amerikai térség – szociális juttatásokat és a szabad mozgást biztosító – országaiban keresett menedéket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Peru fokozott határellenőrzést vezet be a venezuelai menekültek miatt

Már több mint négymillióan menekültek el Venezuelából

Venezuela évek óta súlyos gazdasági és politikai válsággal küzd. A hatalmas olajkészletekkel rendelkező ország gazdasága gyakorlatilag összeomlott. Tavaly súlyos, több száz emberéletet követelő tömegtüntetések kezdődtek, de ennek ellenére a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro nyerte a választást, amely azonban az Európai Unió szerint nem volt sem szabad, sem tiszta. A belpolitikai válság tovább mélyült azóta, hogy az ellenzéki többségű parlamentet vezető Juan Guaidó az ország ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát.

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »