A Boeing elkészült a 737 MAX gépek szoftverfrissítésével

A Boeing repülőgépgyár bejelentette, hogy befejezte a vitatott 737 MAX típusú repülőgépek szoftverének frissítését.

A chicagói székhelyű vállalat továbbá közölte, hogy a szövetségi légügyi hatóság (FAA) további részletes információkat kért az új szoftverről.

A Boeing eleget tesz a kérésnek, és már a végleges dokumentációk benyújtására és a próbarepülésekre készül, valamint megkezdte a pilóták kiképzését is. Dan Elwell, a szövetségi légügyi hatóság vezetője jelezte: május 23-án a texasi Fort Worthben nemzetközi szakértőkből álló csapat tekinti át mind a szoftverfrissítéseket, mind a pilóták kiképzési tervét.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Boeing MAX típusú gépeket márciusban a világ sok országában kivonták a forgalomból, beleértve az Egyesült Államokat. A két legnagyobb amerikai légitársaság – az American Airlines és a Southwest Airlines – augusztus eleje előtt semmiképpen nem akarja ezeket ismét forgalomba állítani.

A géptípusok kivonására azt követően került sor, hogy március 10-én a felszállás után szinte azonnal lezuhant az etióp légitársaság Boeing-gépe alig öt hónappal azután, hogy balesetet szenvedett az indonéziai Lion Air szintén Boeing 737 MAX gépe. A két katasztrófában 346 ember vesztette életét. Kiderült: ezeken a géptípusokon komoly szoftverhibák voltak, amelyeket ráadásul a pilóták korábban már többször is jeleztek a Boeing vezetőinek. A vizsgálatok során felmerült az FAA felelőssége is, hiszen a légügyi hatóság engedélyezte e gépek repülését.

„Elkötelezettek vagyunk, hogy most minden rendben menjen” – nyilatkozta csütörtökön Dennis Muilenburg, a Boeing vezérigazgatója.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »