Közös vállalattal kezdi meg az elektromos autók gyártását a Ford Kínában

Elektromos autók fejlesztésére, gyártására és kínai értékesítésére hozott létre közös vállalatot a Ford kínai partnerével, az Anhui Zotye Automobile Co. vállalattal – jelentette be szerdán az amerikai Ford Motor Co.

A 750 millió dolláros alaptőkével létesülő közös vállalat a legújabb a nagy nemzetközi autógyárak által elektromos autók gyártására Kínában létesített, vagy tervezett beruházások sorában. A Daimler AG német járműipari konszern Mercedes Benz márkája például már gyárt elektromos autókat kínai partnerével, de a General Motors Co. és a Volkswagen AG is megtette az első lépéseket elektromos autók gyártására kínai partner bevonásával. A kínai Geely Holding birtokában lévő Volvo Cars pedig 2019-től kezdi meg a Kínában készülő elektromos modelljei globális értékesítését.

A Ford kínai partnere az Anhui Zotye már gyárt elektromos autókat. Az idei első tíz hónapban saját bevallása szerint a tavalyinál 14 százalékkal többet, 22,5 ezret értékesített elektromos modelljeiből.

Kínában tavaly az előző évinél 50 százalékkal több, 336 ezer tisztán elektromos és hibrid autót értékesítettek, a globális eladások 40 százalékát. Az Egyesült Államokban tavaly 160 ezer elektromos és hibrid autó kelt el. Peking támogatásokkal ösztönzi az elektromos autók értékesítését és 2019-től kötelező gyártási kvótát is be fog vezetni az autógyárak számára.

A Ford prognózisa szerint az elektromos és hibrid autók piaca 2025-re évi hatmillióra emelkedik Kínában. A vállalat Kínában értékesített modelljeinek hetven százalékát elektromos változatban is kínálja majd addigra.

Kapcsolódó cikkünk: A Ford is belépett a kínai elektromos autók piacára

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »