Kirúgja brókerei egy részét a Deutsche Bank

A Deutsche Bank elbocsátja a részvény- és kötvénykereskedéssel foglalkozó munkatársainak egy részét, összefüggésben azzal, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium decemberben 7,2 milliárd dolláros büntetést rótt ki a pénzintézetre jelzálog-fedezetű értékpapírok szabálytalan értékesítése miatt.

A Wall Street Journal azt közölte pénteken, hogy a Deutsche Bank a részvénykereskedéssel foglalkozók 17 százalékát, a kötvénykereskedéssel foglalkozók 6 százalékát bocsátja el. Az elbocsátandók pontos számát nem közölték, a dolgozók közül sokan jövő héten kapják meg felmondó levelüket. A Deutsche Bank korábban 9 ezer fős leépítést jelentett be.

A bankkal szemben az volt a vád, hogy a piacokat bedöntő jelzálog-fedezetű értékpapírok forgalmazása során a Deutsche Bank  – más pénzintézetek mellett – alacsonyabbnak állította be azok tényleges, valójában nagyon magas kockázatát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Deutsche Banknak az amerikai igazságügyi minisztériummal létrejött egyezsége alapján a 7,2 milliárd dollárból 3,1 milliárd dollár bírságot készpénzben kell kifizetnie, a maradék 4,1 milliárd dollárt a károsult fogyasztók kártérítésére kell fordítaniuk a következő öt évben.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply