Kirúgja brókerei egy részét a Deutsche Bank

A Deutsche Bank elbocsátja a részvény- és kötvénykereskedéssel foglalkozó munkatársainak egy részét, összefüggésben azzal, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium decemberben 7,2 milliárd dolláros büntetést rótt ki a pénzintézetre jelzálog-fedezetű értékpapírok szabálytalan értékesítése miatt.

A Wall Street Journal azt közölte pénteken, hogy a Deutsche Bank a részvénykereskedéssel foglalkozók 17 százalékát, a kötvénykereskedéssel foglalkozók 6 százalékát bocsátja el. Az elbocsátandók pontos számát nem közölték, a dolgozók közül sokan jövő héten kapják meg felmondó levelüket. A Deutsche Bank korábban 9 ezer fős leépítést jelentett be.

A bankkal szemben az volt a vád, hogy a piacokat bedöntő jelzálog-fedezetű értékpapírok forgalmazása során a Deutsche Bank  – más pénzintézetek mellett – alacsonyabbnak állította be azok tényleges, valójában nagyon magas kockázatát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Orosz pénzmosási szálak a Deutsche Banknál, újabb bírság jöhet

Megfelezte büntetését a Deutsche Bank

A Deutsche Banknak az amerikai igazságügyi minisztériummal létrejött egyezsége alapján a 7,2 milliárd dollárból 3,1 milliárd dollár bírságot készpénzben kell kifizetnie, a maradék 4,1 milliárd dollárt a károsult fogyasztók kártérítésére kell fordítaniuk a következő öt évben.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »