Ők keresnek a legjobban Romániában

Az IT, a gyógyszeripar és a bankszektor fizet a legjobban, de nagyon nem mindegy, hogy milyen beosztásban dolgozol. Nagyok a bérkülönbségek.

Bukarestben 30 százalékkal többet lehet keresni, mint az ország vidéki régióiban. Egy software programozót 1500-2000 eurós kezdő fizetéssel vesznek fel, de a bér 5000 euróig is felmehet, ha sikerül előre lépni a vállalati ranglistán.

A bankvilágban egy kapcsolattartásért felelős menedzser 1000 euróval kezd, a csúcsmenedzserek ennek a tízszeresét is megkereshetik, nem ritka az évi egymillió eurós kereset sem.

A menőbb gyógyszerügynökök szintén ezer eurós havi bérrel kezdenek. Az ország déli részén ugyanezekben a munkakörökben 20 százalékkal fizetnek kevesebbet. A közép-nyugati régióban a banki szektor és az autóipar a húzóágazat. A legalacsonyabb fizetésekre a keleti megyékben kell számítani.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »