A Lufthansának áll a zászló az Alitaliáért folyó versenyben

A Lufthansa az olasz kormány favoritja az Alitalia légitársaság megvásárlására – írta csütörtöki számában a Corriere della Sera.

A milánói napilap szerint a német légitársaság ajánlata jobb, mint az Easyjeté és a Cerberus befektetési alapé, és mind a pénzügyi stabilitás, mind a fejlesztés tekintetében a Lufthansa nyújtja a legjobb garanciákat. A kormány arra törekszik, hogy az Alitaliát egyben adják el, és ne válasszák le a földi kiszolgáló részlegeket a repülési üzletágról.

Januárban megkezdődhetnek az exkluzív megbeszélések a Lufthansával és az ügyletet az olasz kormány még az előreláthatólag március 4-én tartandó parlamenti választások előtt le akarja zárni – írta a Corriere della Sera.

A légitársaság egy évtizeden belül már a második alkalommal, az idén májusban került kormánybiztosok gondnoksága alá azzal a céllal, hogy vagy átszervezéssel, vagy értékesítéssel, vagy felszámolással tegyenek pontot veszteséges működésének a végére.

Az Etihad, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Alitalia 49 százalékos tulajdonosa május elején bejelentette, hogy nem fektet be több pénzt az olasz légitársaságba, miután nem sikerült megállapodni a reorganizációs tervről. A tervet, amely létszámleépítést és fizetéscsökkentést is tartalmazott, a szakszervezetek elfogadták, de a dolgozók 67 százaléka elutasította.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »