A YouTube megpróbál ügyesen lavírozni a hirdetők és a videósok között

A YouTube videómegosztó portál új iránymutatásokat adott ki azzal a céllal, hogy megakadályozza a márkák offenzív vagy nem megfelelő tartalomhoz történő társítását annak érdekében, hogy megmentse kapcsolatait a hirdetőkkel.

A YouTube már régóta próbálja megoldani a fennálló problémát. Az elmúlt hónapokban számos vállalat és kormányzat felfüggesztette a reklámokat az oldalon, mert szerintük komoly aggodalomra ad okot, hogy márkáikat nem megfelelő videókhoz társították. Ennek egyik legjelentősebb incidense februárban történt, amikor a Disney megszakította a kapcsolatot a népszerű svéd videóssal Felix Kjellberggel – ismertebb nevén „PewDiePie” – az állítólagos, videóiban fellelhető sértő tartalmak miatt.

Ariel Bardin, a YouTube termékmenedzsere által nemrég közzétett blogbejegyzésben azt írta, hogy az eset óta sok hirdető folytatja a médiakampányokat a videóplatformon, köszönhetően a megbeszéléseknek, valamint a YouTube által végrehajtott új ellenőrzéseknek.

Az új irányelvek megpróbálják tisztázni, hogy mely tartalmak jogosultak a hirdetésekre. A „nem jogosult” kategóriába tartoznak a „gyűlölködő tartalmak”, ezen belül például a diszkrimináció pártolása, valamint bármely, emberek vagy egyének ellen irányuló „rendszeres megkülönböztetés”. Ezen kívül ide tartoznak a „gyűlöletkeltő és lealázó” tartalmak, amelyekben „feleslegesen tiszteletlen nyelvet” használnak, valamint az erőszakos videók – ez azokra az esetekre is vonatkozik, mikor a szituáció nem valós, azaz csak szatíra céljából használják.

Az ilyen tartalmú videók továbbra is engedélyezettek a platformon, amennyiben megfelelnek a szolgáltatási feltételeknek és közösségi irányelveknek, azonban bevételszerzésre nem jogosítják a közzétevőt.

A YouTube ezzel párhuzamosan mostantól egy új Creator Academy tanfolyamra is lehetőséget nyújt, amelynek segítségével az alkotók olyan tartalmat hozhatnak létre, amely a hirdetők szélesebb köréhez szól.

„Tudomásul vesszük, hogy még több munkára van szükségünk, tudjuk, hogy javítanunk kell a kommunikációnkat Önökkel, a mi alkotóinkkal. Azonban meg kell felelnünk a hirdetőink iránti elkötelezettségünknek is azáltal, hogy hirdetéseiket csak olyan tartalmak mellett jelenítjük meg, amelyekről ők is úgy gondolják, hogy alkalmasak a márkáikra” – írta Bardin a blogbejegyzésben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »