Csődbe viheti a Flybe légitársaságot a koronavírus

A Flybe brit fapados, részben regionális légitársaságnak állítólag március végéig van pénze működésének finanszírozására. A már eddig is pénzügyi gondokkal küzdő cég helyzetét csak tovább súlyosbította a koronavírus, mivel a foglalások érthető módon visszaestek.

Korábban egy 100 millió fontos állami hitel felvételéről tárgyaltak, illetve a tulajdonosok – a Virgin Atlantic, a Stobart Air és a Cyrus Capital tőkealap – részéről is volt szó a hiányzó források biztosításáról, a tárgyalásoknak azonban eddig nem lett kézzelfogható eredménye.

Kép forrása: Wikpedia / SEBASTIEN MORTIER – DASH.8-400 G-JEDR 4087 FLYBE PURPLE 09 02 15 TLS, CC BY-SA 2.0,

A Flybe jelenleg több, mint 2,000 alkalmazottal dolgozik, és a legnagyobb regionális légitársaság Európában.

A teljes cikk az Independent oldalán olvasható.

Tovább olvasom →

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »