A SUV-ok és a 7-es modellek húzták fel a BMW nyereségét

A német BMW autókonszern jelentős profitnövekedést ért el a március végével zárult első negyedévben – derül ki a vállalat csütörtökön közölt adataiból.

A müncheni székhellyel rendelkező vállalat 2,15 milliárd euró nyereséget ért el az első negyedévben, 31 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában (1,64 milliárd euró). A BMW első negyedéves bevétele éves összevetésben 12,4 százalékkal emelkedve, 23,448 milliárd euróra nőtt.

A kedvező adatok az európai, észak-amerikai és az ázsiai eladások növekedésének, valamint a SUV és a 7-es sorozatú modellek iránti kereslet bővülésének köszönhetők. A jelentésben kiemelték, hogy a BMW az elektromos járművek piacán növelni kívánja jelenlétét.

A BMW az i3 és az i8 elektromos modellek eladását csaknem 20 ezerre növelte az első negyedévben. Bár ez még csupán az összeladás 3 százaléka, Harald Krüger vállalatvezető hangsúlyozta: a cég az idén több mint 100 ezer elektromos modellt értékesíthet.

Az autóipari vállalatok egyre többet fektetnek be az elektromos járművek gyártásába és fejlesztésébe, hogy megfeleljenek a kormányok alacsony károsanyag-kibocsátású autók iránti növekvő igényének.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Harald Krüger korábban elmondta: növelni akarják a különösen nagy nyereséget termelő sportmodellek gyártását, és az így befolyó összegeket részben arra fordítják, hogy fejlesszék a teljesen elektromos autók gyártását. A BMW rekordra számít idén az eladott járművek száma, a bevétel és a profit szempontjából egyaránt.

A BMW tavalyi kamat és adófizetés előtti eredménye (EBIT) 2,2 százalékkal 9,39 milliárd euróra csökkent, a bevétele eközben rekordszintre, 94,16 milliárd euróra emelkedett.

Két német autógyártó, a BMW és a Daimler volt a világon a két legnyereségesebb ágazati cég 2016-ban az Ernst & Young adatai szerint. A BMW csoportszinten 10 százalék árbevételhez viszonyított profitot ért el tavaly, míg a Daimler 8,4 százalékot.

Az 1916 óta működő, világszerte csaknem 125 ezer alkalmazottat foglalkoztató BMW részvényárfolyama csütörtök délután 0,10 százalékos pluszban, 87,21 eurón állt a frankfurti tőzsdén.

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

cdu-csu-spd

Újra a nagykoalíciónak áll a zászló Németországban

Egyre többen állnak ki a nagykoalíció folytatása mellett a Német Szociáldemokrata Pártban, hangsúlyozva, hogy az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások kudarca új helyzetet teremtett, amelyben már nem lehet elutasítani a kormányzást az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió szövetségével.

Read More »
epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »