További tízezres elbocsátást tervez a Deutsche Bank

A Deutsche Bank pénzügyi igazgatója még múlt hónapban értesítette az alkalmazottak képviselőit, hogy a korábban tervezett 9 ezer fő elbocsátása mellett további 10 ezer ember veszítheti el munkáját a társaságnál – írja a Reuters. 

Bár a Deutsche Bank még nem hozott határozott döntést, az értesülés szerint a legnagyobb német bank további jelentős költségcsökkentést tervez a közeljövőben, köszönhetően a vállalatra kiszabott több milliárd eurós bírságnak és a bizalmi válságnak a befektetők körében.

Egy forrás szerint – aki részt vett azon az értekezleten, melyen a fentiek elhangzottak, és aki neve elhallgatását kérte – Marcus Schenck azt állította, „a banknak még körülbelül 10 ezer főtől kell megválnia, hogy csökkenteni tudja költségeit”. A cég eddig még nyilatkozott az ügyben. 2015 októberben már bejelentették 9 ezer fő elbocsátását a banknál, így a további 10 ezer fő elbocsátásával összesen nagyjából teljes létszámának a 20%-ától megszabadulna a társaság.

  • Előzmények
A társaságot elsősorban az sújtja, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium 14 milliárd dolláros büntetést helyezett kilátásba 2005 és 2007 között végzett, kifogásolt jelzálogpiaci műveletek miatt. A bank szeptember közepén a büntetésről szóló tárgyalások megkezdését megerősítő közleményében kiemelte, hogy várhatóan sokkal kevesebbet kell majd fizetni, mert a minisztérium más pénzintézetekkel hasonló ügyekben folytatott tárgyalásai jóval alacsonyabb összeg megfizetéséről szóló megállapodásokkal zárultak. Ám ha mégis ki kell fizetni a teljes összeget, valószínűleg tőkeemelést kell végrehajtani a banknál.

John Cryan, a vállalat vezérigazgatója elkezdte felkészíteni a befektetőket a gyenge eredményekre is, elmondta, hogy a Deutsche Bank a tavalyi évhez hasonlóan várhatóan ismét veszteséges lesz, a létszámleépítések és a kockázatos eszközök leépítése miatt 2016-ot az átstrukturálás évének tekintik. Az igazi (és talán egyetlen) mentőövet a katari királyi család befektetési alapja jelentheti, legutóbbi jelzésük szerint ugyanis hajlandóak lennének jelenlegi 10% körüli részesedésüket akár 25%-ra is megemelni.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »