Megéri manapság belekezdeni a kamionsofőr szakmába? Íme, néhány hasznos információ, ami segíthet! (x)

A megélhetésről mindenkinek gondoskodnia kell. Ha fontos számodra a jövő építése, a családod fenntartása, vagy anyagi biztonságot szeretnél, akkor jó, ha tisztában vagy azzal, hogy a sofőr szakmán belül a kamionsofőrök keresnek a legjobban.

Bár a bérek változóak attól függően, hogy milyen gyakran látogatsz haza, illetve mekkora értékkel bír a rakomány, amiért felelősséget vállalsz. Felmérésekből az derül ki, hogy a két legkedveltebb beosztás a 3+1 hetes, azaz ha a 4 hétből 3-at dolgozik, 1-et pedig pihen a dolgozó. Egy ilyen munkarenddel akár a minimálbér dupláját is megkeresheti.

Olyan lehetőség is adott, hogy néhány évre előre vállalható külföldi munka, megteremtve ezzel egy anyagi alapot, amivel a későbbiekben egy hazai lazább beosztású munka is fenntartható. A Sofőr állás kamionsofőr munkaajánlatai közt böngészve tudsz információt gyűjteni a jelenleg aktuális lehetőségekről.

Tele élményekkel – milyen egy kamionsofőr élete?

A jó kereseti lehetőség mellett számos „extrával” jár egy kamionos élete. Amiről egy gyári dolgozó álmodni sem mer, az a szakmabeliek számára már mindennapos. Időről időre változatos helyeken, ismeretlen városokban fordulnak meg, csodálatos tájakat fedezhetnek fel. Akinek az útja nem fix, több várost lát egy évben, mint más egész életében.

soforallas.com

A fuvarozás pihenőidőket is tartalmaz, ez idő alatt, ha nem is túl mélyen, de megismerhetjük a különböző kultúrákat, érdekességeket. Ételek sokszínűségével találkozhatunk, és ha nyitottak vagyunk rá, idegen nyelvet is tanulhatunk. Természetesen ez kemény munka és nem kirándulás, mégis más, mint napi szinten ugyanaz a monotonitás.

Nem vagy egyedül – néhány szó a kamionos közösségről

A kamionos csapat összetartó és egymást segítő kollektíva. Mindenben támogatják egymást, soha nem leszel egyedül a problémáddal, mert egy rádióvonal segítségével, összeköttetésben vagy a többiekkel.

Kiváló kapcsolatépítő lehetőségek ezek, hiszen a közös, megoldandó feladatok összehozzák az embereket, és akár mély barátságok is szövődhetnek. Mindez igaz a rakodás idejére és a pihenőidőkre is. Természetesen aki társaság helyett a csendet és a nyugalmat kedveli, annak is tökéletes lesz ez a szakma, hiszen fizikailag az egyedüllét jellemző leginkább.

Tanulás és fejlődési lehetőségek

Ha úgy vágnál bele a teherszállítmányozó munkába, hogy nincs idegennyelv-tudásod, akkor ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy fejleszd azt. Bár nem lesz könnyű így a tanulás, a kényszerhelyzetből adódóan sokkal gyorsabb lesz, mint a tanfolyami órákon. Ráadásul a természetesen „felszedett” nyelvtudás sokkal jobban beépül és maradandóbb.

A kamionsofőr szakma rendkívül színes és változatos, ennek ellenére akadnak kihívások is bőven, mégis elmondható, hogy ez egy jól fizető munka, ami a jövő megalapozására is alkalmas.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek