3 remek útitipp törökországi nyaraláshoz (x)

Bár mostanra sokan már rég lefoglalták a nyaralásukat és már az indulást tervezgetik, azért bőven akadnak még olyanok is, akik még mindig tanácstalanok, hogy hová is menjenek idén nyaralni.

Törökország pedig több szempontból is remek úti cél: egyrészt nincs messze, hisz Budapestről közvetlen repülőjárattal is elérhető alig 3 óra alatt, másrészt ez az Európa és Ázsia határán található ország két kultúra sajátos ötvözésével felejthetetlen kalandokat tartogat mindenkinek. 

S hogy az országon belül hova utazzunk pontosan? Ne törjük a fejünket a szervezésen, foglaljuk le helyünket a Premio Travel törökországi utazásainak egyikére, és így nem lesz más dolgunk, mint élvezni az üdülést! 

Kappadókiai körutazás

Amennyiben egy igazán kalandos utazásra vágyunk, ami még a pénztárcánkat sem terheli meg túlzottan, akkor Kappadókia vidéke remek választás lesz. Az itt töltött nyolc nap alatt rengeteg életre szóló élménnyel gazdagodunk.

www.premiotravel.hu

Az út során felkeressük Konya városát, ahol megtekintjük Mevlana sírját és a róla elnevezett kolostort, benne pedig az Iszlám Művészetek Múzeumát. A következő napokban ellátogatunk a Szerzetesek Völgyébe, és megcsodáljuk a Tündérkéményeket, ezeket a lélegzetellállító, vulkanikus eredetű sziklaképződményeket. 

Emellett természetesen nem marad ki a programból a Képzelet Völgye, a Három-szépség Völgye és a Galamb-völgy sem. Az utazás végén még felfedezzük Sultanhanit és Antalayát is, itt fakultatív programokon is részt vehetünk, mielőtt hazaindulna a gépünk. 

Lykia partvidékének felfedezése

Ha annyira nem vonz minket Kappadókia, akkor választhatjuk a Lykiai körutazást is. Ez a túra nagyrészt a tengerpart mentén halad, így aki odavan a végtelen víztömeg látványáért, az biztosan remekül érzi majd magát.

Az utazás programja magában foglalja Myra városának és a Taurus-hegységnek a megtekintését, a Teknősbéka-part felkeresését egy hangulatos hajókirándulás keretében, ahol jó idő esetén fürdésre is lehetőség nyílik.

Ám az utazás nem lenne teljes, ha kihagynánk Efezus felfedezését. Ez az ország legfontosabb régészeti látványossága, valaha a világ vezető kulturális és kereskedelmi centruma volt. Az Arkadiana út, a könyvtár, a színház, a termálforrások és Domiciánus temploma ma is megtekinthető. Pamukkale, Laodikeia, Kibyra és Antalaya felfedezése ugyancsak része a programnak.

Lazítás a Török Riviérán

Tapasztaljuk meg az igazi “Riviéra-feelinget” ezen a felejthetetlen körutazáson! Az itt töltött 8 nap alatt nemcsak a környék történelmi és természeti látnivalóit csodáljuk meg, hanem természetesen jut idő a pihenésre és a tengerparti sétákra is. 

A főbb programok: Antalya, Taurus-hegység, Pamukkale, Hierapolis romjai, Karpuzkaldiran-vízesés, egy helyi bőr- és ékszermanufaktúra megtekintése, ahol természetesen lehetőség nyílik a csodás török kézművesipari termékek megvásárlására is. A utolsó két napon pihenhetünk, vagy választhatunk a fakultatív programok közül.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek