Németországot is elérte a konténerhajók kálváriája

A koronavírus-járvány kezdete óta első alkalommal az Északi-tengert is elérte a konténeres tengeri fuvarozásban kialakult késés és torlódás.

A globális tengeri konténeres szállítási kapacitásnak közel két százaléka rekedt meg Németország, Hollandia és Belgium kikötőiben és nem lehet sem ki, sem berakodni – közölte kedden a Kieli Világgazdasági Intézet (IfW).

Az IfW szerint mintegy tucatnyi nagy konténerhajó – amelyek összkapacitása körülbelül 150 ezer szabványos konténer – várakozik a Német-öbölben, hogy Hamburgba vagy Bremerhavenbe befusson. A rotterdami és antwerpeni kikötőknél még ennél is drámaibb a helyzet. Los Angeles előtt viszont már teljesen feloldódott a konténerhajók torlódása – jelentette a szervezet.

A globális teherszállítási kapacitás több mint három százalékát jelenleg a Sanghaj és a szomszédos Csöcsiang tartomány előtti torlódások kötik le. Az IfW szerint a sanghaji zárlat miatt eddig akár 700 millió euró értékű, Kínából Németországba tartó export eshetett ki.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »