Amerika felé kacsintgat a Volkswagen

Az amerikai piac felé fordul a Volkswagen (VW) a jó növekedési kilátások miatt, illetve azért is, hogy enyhítse a tevékenységét fenyegető geopolitikai kockázatokat – mondta a legnagyobb európai járműgyártó csoport vezetője egy szerdai lapinterjúban.

Herbert Diess vezérigazgató a Handelsblatt című német üzleti lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a VW egyre inkább az amerikai piacra összpontosítja beruházásait. Az Egyesült Államokban “sokkal jobbak a növekedési kilátások, mint Európában” – mondta a német vállalatcsoport vezetője.

Az ukrajnai háború valószínűleg sokáig terheli majd az európai üzleti életet, és a drámai áremelkedés az energiaellátási és beszállítási problémákkal együtt csak a jövendő gondok “előszelét” jelentik. Sok a nehézség az egykor robbanásszerűen fejlődő kínai piacon is, ahol a VW a gyártmányai mintegy 40 százalékát értékesíti. Ezért az amerikai piacon törtánő erősítés a geopolitikai kockázatok enyhítéséhez is hozzájárul – fejtette ki Diess, hozzátéve, hogy a VW-nek “világszerte szélesebb körben kell pozícionálna magát”.

Szavai szerint a konkrét amerikai célok között szerepel a piaci részesedés jelenlegi, 4 százalékról 10 százalékra történő növelése. “Túl kicsik vagyunk még Amerikában, sokkal nagyobb piaci részesedés kell, hogy komoly szerepünk legyen” – fogalmazott.

A 2015-ös dízelbotrányban megtépázott tekintélyű cég az elektromobilitástól várja az áttörést, nagy reményeket fűznek az első teljesen elektromos termékcsalád, az ID modellszéria mikrobusz tagjához (ID.Buzz), és egy új akkumulátorgyár építése mellett azt is mérlegelik, hogy a járműtípus kiemelkedő amerikai népszerűségére építve kifejlesztenek egy elektromos meghajtású platós kisteherautót (pick-up truck).

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »