Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Magyarországon

Magyarországon rekordszámú, 12 637 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, 176, többségében idős, krónikus beteg pedig életét vesztette – derült ki a kormány szerdai összesítéséből.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portálon azt írták: ezzel 1 044 852-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 519 ember, a gyógyultak száma 856 330-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 155 003. Kórházban 6840 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 664-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 54 978-an vannak, a mintavételek száma 8 196 724.

Az ország, amelynek átoltottsága elmarad az Európai Unió átlagától, múlt csütörtökön új korlátozásokat vezetett be, egy nappal azelőtt, hogy a szomszédos Ausztriában – ahol szintén viszonylag alacsony az oltásfelvétel – teljeskörű lezárást rendeltek el.

Magyarországon ezen a héten oltási akcióhetet tartanak. Hétfőn és kedden majdnem 256 ezer oltást adtak be; több mint 32 ezer ember jelent meg az oltópontokon az első oltásért és 209 ezren a megerősítő harmadik oltást is megkapták. A kormány emlékeztetett, hogy vasárnapig, 7 órától 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt kapacitással várják az érkezőket, akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik dózist szeretnék felvenni.

Országszerte eddig 6 057 367 embert oltottak be, közülük 5 808 536-an a második, 2 043 213-an pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Reuters

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »