Magyarország

A régió országain múlik, lesz-e magyar euró

Csehország és Lengyelország két kiemelten fontos partnere Magyarországnak, amennyiben ők az euró bevezetése mellett döntenének, akkor a magyar stratégiát is újra kell majd értékelni - mondta Virág Barnabás a jegybank alelnöke.

Read More »

Engedélyezik a harmadik oltást Magyarországon

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, az iskolakezdés első két napján pedig minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, ha a szüleik ezt megengedik.

Read More »

Mától él az uniós covid-igazolvány, cserélni kell a magyar védettségi igazolást

Néhány hetes tesztidőszak után ma élesben is elindult az uniós covid-igazolvány. Az igazolás nem minősül úti okmánynak, nem állítják ki hivatalból, és nem is küldik meg automatikusan, de sok esetben megkönnyíti az EU-n belüli utazásokat. Itthon a jelenleg használt magyar jogszabályoknak megfelelő verziót le kell cserélni az új, EU-s jogszabályoknak megfelelő verzióra.

Read More »

Szembekerült a kormánnyal Matolcsy György

A Magyar Nemzeti Bank vezetése elindítja a költségvetési egyensúly helyreállításáért vívott hadjáratát annak érdekében, hogy már 2022-ben elérjék a 3 százalék körüli költségvetési hiányt és ezzel az államadósság-ráta erőteljes csökkentését.

Read More »

Biztatóan alakul a magyarországi járványhelyzet

Bár a járvány még nem tűnt el teljesen, tegnap újabb 269 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, de a kórházban ápolt betegek száma meredeken csökken és lélegeztetőgépre is már csak 78-an szorulnak. Az aktív esetszám viszont még mindig 65 ezer közelében jár.

Read More »

Eltűnnek a műanyagok a magyar McDonald’s éttermekből

A magyarországi McDonald's 800 millió forintot fordít arra, hogy kivonja a rendszeréből az egyszer használatos műanyagokat - közölte az étteremlánc az MTI-vel csütörtökön. A váltás végeztével a csomagolások 99 százaléka megújuló, újrahasznosított, vagy fenntartható forrásból fog származni.

Read More »

Peru újraszámolt, sehol nincs a magyar halálozási adat

Eddig is voltak olyan országok, ahol a hivatalos adatok és a valós halálozási számok nem igazán stimmeltek, az India által közölt 241 / 1 millió fős adat erősen alulbecsültnek tűnik és Oroszországban is kétféle hivatalos adat létezik, de Peru ma mindenkit meglepett az adatok felülvizsgálatával.

Read More »

Felfelé módosították a magyar GDP-adatot

Felfelé javította az első negyedévi GDP mutatókat kedden kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Magyarországon a bruttó hazai termék volumene 2,1 százalékkal alacsonyabb volt a tavalyi első negyedévinél, ami 0,2 százalékkal kisebb visszaesésé az első becslésben jelzettnél.

Read More »