Határvédelem: Ukrajna magasabb fokozatba kapcsolt

Különleges határvédelmi művelet kezdődött szerdán Ukrajnában a fehérorosz határnál, amelynek célja a határszakasz biztonságának és védelmének növelése a térségbeli migrációs válság miatt, valamint az illegális tevékenységek elleni küzdelem fokozása – jelentette be Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője.

A műveletet a határőrség koordinálja, és a Nemzeti Gárda, az országos rendőrség, az ukrán fegyveres erők tagjai, illetve egyéb tartalékos állományok is részt vesznek benne.

„Az ukrán-fehérorosz határon most is fennáll a migrációs válság további terjedésének, a Fehéroroszországban tartózkodó és az Európai Unió területére bejutni akaró illegális bevándorlók Ukrajnába történő átirányításának veszélye, ezért a rendvédelmi szervek közösen intézkednek a határvédelem megerősítéséről a térségben – emelte ki Demcsenko.

Ukrajna a múlt héten megerősítette fehéroroszországi határszakaszát: 8500 katonát, határőrt és rendőrt, valamint 15 helikoptert, két repülőgépet és 44 drónt vezényelt a területre.

https://www.instagram.com/p/CWa4tM1IApO/

Denisz Monasztirszkij belügyminiszter múlt pénteken a kijevi parlament ülésén megerősítette: az ukrán rendvédelmi szervek engedélyt kaptak arra, hogy fegyvert használjanak a Fehéroroszországból esetlegesen betörő migránsok ellen, ha azok veszélyt jelentenek a határőrökre.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »