Ausztriában februártól kötelező az oltás

Ausztria kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltás felvételét – jelentette be Alexander Schallenberg osztrák kancellár, aki egyúttal a már korábban belengetett teljes vesztegzárat is elrendelte.

Az ország jövő év február 1-jétől tervezi kötelezővé tenni a Covid-19 elleni védőoltást. A zárlat pedig hétfőtől indul és egyelőre 10 napig tart; azután felülvizsgálják, kell-e hosszabítani – közölte a kancellár.

„A hónapokig tartó győzködés ellenére sem sikerült elérnünk, hogy az emberek beoltassák magukat” – mondta Schallenberg a Tirolban tartott sajtótájékoztatón, ahol a tartományi kormányfőkkel találkozott. A kancellár az oltást elutasítókat „az egészségügyi rendszer elleni támadással” vádolta.

Az országban már hétfőtől lényeges szigorítások léptek életbe, az intézkedések azonban eddig csak azokra vonatkoztak, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen. A szabályok tehát eddig mintegy kétmillió embert érintettek a nagyjából kilencmillió lakosú országban; ők jelenleg csak kivételes esetben – például munkavégzés, illetve létfontosságú dolgok vásárlása – céljából hagyhatják el otthonaikat. Nos, hétfőtől ez minden osztrákra vonatkozik.

https://www.instagram.com/p/CWc9p76j12I/
  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: The Guardian / Kitekintő

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »