A Microsoft legyőzte az Apple-t

A Microsoft megelőzte az Apple-t a piaci kapitalizáció tekintetében, és ezzel a világ legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalata lett. A Microsoft értéke közel 2,49 billió dollár volt a pénteki záráskor, míg az Apple-é körülbelül 2,46 billió dollárra rúgott.

Az Apple csütörtökön arról számolt be, hogy az ellátási láncokat érintő válság következtében a negyedik pénzügyi negyedévben bevétele elmaradt a Wall Street várakozásaitól. Tim Cook vezérigazgató a CNBC-nek elmondta, hogy a bevételkiesést 6 milliárd dollárra becsülik, de decemberben még rosszabbra fordulhat a helyzet. Noha az iPhone-ok eladása 47%-kal nőtt az előző évhez képest, még így is elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A Microsoft az első pénzügyi negyedévben túlszárnyalta a várakozásokat; a bevétel éves szinten mintegy 22%-kal emelkedett. Ez volt a leggyorsabb növekedés 2018 óta – jegyzi meg a CNBC.

https://www.instagram.com/p/CVnZEHEN2Hw/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Több mint 7 billió dollárt ér a világ top 100 márkája

Több mint 70%-kal nőtt a legnagyobb amerikai techcégek értéke egy év alatt

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »