Egy amerikai húsipari cég sikeresen végigvitte az alkalmazottak beoltását

Az amerikai húscsomagoló óriáscég, a Tyson Foods közölte, hogy a tervezett november 1-i határidő előtt már alkalmazottaik 96%-a megkapta a koronavírus elleni oltást.

A Tyson Foods még augusztus elején jelentette be, hogy meg fogja követelni dolgozóitól az oltás felvételét és ekkor még csak az alkalmazottak 50%-a rendelkezett védettséggel. Azóta ez az arány drasztikusan javult, immár 120 ezer alkalmazott kapta meg a szükséges oltásokat, ami a teljes munkaállomány mintegy 96%-a.

A Tyson Foods egyébként az egyetlen olyan amerikai húsipari cég, amely bevezette az oltási kötelezettséget munkavállalói körében, a konkurensek, mint például a JBS, a Cargill vagy a Smithfield Foods csak különféle ösztönzőket alkalmaztak az oltási kedv növelésére.

Az iparágon kívül pedig több problémás helyzetről is beszámolt az amerikai sajtó, tévés kommentátorok és rádiós műsorvezetők mondtak fel a bevezetett oltási kötelezettség miatt, a Southwest légitársaság pedig egy instant sztrájkkal nézett szembe október elején, aminek hatására gyorsan vissza is vonta ezirányú terveit.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: ABC News / Instagram

 

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply