Feladta a Southwest, mégsem kötelezi oltásra alkalmazottait

Az Egyesült Államok egyik vezető légitársasága az október 9-i hétvégén került bajba, több ezer járatát kellett törölnie, vasárnap a menetrendjében szereplő járatok 30%-át nem tudta elindítani. 

A légitársaság akkor légi irányítási és időjárási problémákra, valamint a személyzet hiányára hivatkozott, de már akkor is sejteni lehetett, hogy fő ok az volt, hogy megpróbálták bevezetni az oltási kötelezettséget a munkavállalók körében, aminek hatására rengetegen nem mentek be dolgozni.

https://www.instagram.com/p/CVQT1MOL7vd/

Az eredeti tervek szerint a munkatársak december 8-ig kaptak volna időt a teljes védettség megszerzésére, ezután pedig fizetetlen szabadságra küldték volna azokat, akik ennek nem tettek eleget. A tervet tegnap törölték, mégsem lesz kötelező az oltás.

A komoly társadalmi ellenállás miatt az oltás kötelező bevezetése fel sem merülhet az Egyesült Államokban, de a nagyvállalatok szeretnék elérni, hogy alkalmazottaik be legyenek oltva. A jelek szerint azonban ez sem megy gond nélkül.

Forrás: Fox News / Instagram

 

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »