Feladta a Southwest, mégsem kötelezi oltásra alkalmazottait

Az Egyesült Államok egyik vezető légitársasága az október 9-i hétvégén került bajba, több ezer járatát kellett törölnie, vasárnap a menetrendjében szereplő járatok 30%-át nem tudta elindítani. 

A légitársaság akkor légi irányítási és időjárási problémákra, valamint a személyzet hiányára hivatkozott, de már akkor is sejteni lehetett, hogy fő ok az volt, hogy megpróbálták bevezetni az oltási kötelezettséget a munkavállalók körében, aminek hatására rengetegen nem mentek be dolgozni.

Az eredeti tervek szerint a munkatársak december 8-ig kaptak volna időt a teljes védettség megszerzésére, ezután pedig fizetetlen szabadságra küldték volna azokat, akik ennek nem tettek eleget. A tervet tegnap törölték, mégsem lesz kötelező az oltás.

A komoly társadalmi ellenállás miatt az oltás kötelező bevezetése fel sem merülhet az Egyesült Államokban, de a nagyvállalatok szeretnék elérni, hogy alkalmazottaik be legyenek oltva. A jelek szerint azonban ez sem megy gond nélkül.

Forrás: Fox News / Instagram

 

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply