A United Airlines-nak milliókba kerülnek a beoltatlan pilóták

A United Airlines azt állítja, hogy kéthetente 1,4 millió dollárt költ olyan munkavállalók fizetett szabadságára, akik nem tettek eleget a vállalat által elrendelt oltási kötelezettségnek. A chicagói székhelyű légifuvarozó néhány be nem oltott alkalmazottja bíróságon támadja a vállalat oltási politikáját.

Egyre több hír jelenik meg az amerikai sajtóban, ami arra utal, hogy a nagyvállalatok által szorgalmazott oltási kötelezettség bevezetése nem megy zökkenőmentesen. A trendet a légitársaságok indították el: az American Airlines, a United, az Alaska Air és a JetBlue már kötelezővé tették az oltás felvételét a személyzet számára. A lépéssel a Southwest is bepróbálkozott, végül azonban visszakozott, miután az október 9-i hétvégén több ezer járatát kellett törölnie, mert az oltási kötelezettség bejelentése után rengetegen nem mentek be dolgozni.

A United volt az első nagy légitársaság, amely bevezette a kötelező oltást. A vállalat közlése szerint nagyjából 67 000 alkalmazottjának 99,7%-a eleget is tett ennek, 232 dolgozó azonban nem hajlandó felvenni a vakcinát, így ők jelenleg is kötelező szabadságon vannak, köztük több pilóta is.

A cég ellen a múlt hónapban több beoltatlan alkalmazott is pert indított, akiknek a vállalat mindaddig köteles a kényszerszabadság alatt is fizetni, amíg az ügy bíróság elé nem kerül.

Forrás: CBS News / Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply