Korlátozásokkal, de nyitnak a szórakozóhelyek Írországban

Írország 2020 márciusa óta először engedélyezi a szórakozóhelyek újbóli megnyitását, kedden azonban – válaszul a fertőzések számának növekedésére – visszakozott az eredeti tervtől, miszerint majdnem minden korlátozást eltörölnek.

Európa egyik legszigorúbb lezárásának bevezetése után a kormány azt remélte, hogy ezen a héten feloldhatja a legtöbb korlátozást, beleértve a fizikai távolságtartást, illetve az éttermekben és bárokban kötelező védettségi igazolványt.

Miután azonban az országban enyhén ugyan, de felívelőben van a járványgörbe, az intézkedéseket februárig meghosszabbítják. És bár a szórakozóhelyek valóban megnyithatják kapuikat, a bulizóknak – az evést, az ivást és a táncot leszámítva – kötelező lesz a maszkviselés.

Forrás: Reuters / Instagram

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply