Koronavírus: egyre több amerikai gyermek betegszik meg

Amint az a szeptemberi járványügyi adatokból kitűnik, az Egyesült Államokban is egyre több kisgyerek fertőződik meg a koronavírussal, és sajnos a halálesetek száma is nőtt – írja az NBC News.

A járvány kezdete óta több mint 6 millió amerikai gyermek produkált pozitív Covid-tesztet – ami megdöbbentő, hogy ebből több mint 1,1 millió esetet szeptember 3-a és 30-a között regisztráltak. A hirtelen növekvő tendencia annak köszönhető, hogy az iskolák éppen akkor nyitottak, amikor felfutóban volt (van) az eddigieknék fertőzőbb delta variáns-hullám.

A jó hír, hogy bár a halálesetek száma is nőtt a gyermekek körében, ez még így is csak elenyésző mennyisége az Egyesült Államokban regisztrált összes szeptemberi elhalálozásnak.

https://www.instagram.com/p/CVBq_durFUu/

A kisgyermekek oltása heteken belül megkezdődhet az USA-ban. A Pfizer október 7-én benyújtotta az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelethez (FDA) az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására kifejlesztett koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyezési kérelmét, a héten pedig a Fehér Ház közölte a kormányzókkal, hogy november elejével készüljenek fel az általános iskolás fiatalok oltásának megkezdésére.

Forrás: NBC News / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »