Novembertől olthatják az amerikai gyerekeket

A Fehér Ház kedden privát telefonhívásokban közölte a kormányzókkal, hogy készüljenek fel az általános iskolás gyermekek oltásának megkezdésére – írja az ABC News.

Amint a szövetségi szabályozók zöld utat adnak, a gyermekeknek szánt Pfizer vakcinákat 100-as adagokban elkezdik szétosztani azon gyermekorvosok, háziorvosok, kórházak, egészségügyi klinikák és gyógyszertárak körében, amelyek részt vesznek az erre irányuló szövetségi programban. Egyes államok úgy tervezik, hogy az oltást az iskolákban is fel lehessen majd venni. A gyerekek egyébként a felnőtteknek szánt oltóanyag mintegy harmadát kapják meg egy dózisban.

„Rengeteg oltóanyag áll rendelkezésre, és emellett egy működőképes elosztási rendszert hozunk létre, hasonlóan a többi oltóanyaghoz” – magyarázta a téma kapcsán Jeff Zients, a Fehér Ház Covid-19-koordinátora.

Az ötéves Bridgette Melo, aki részt vett a Pfizer/BioNTech gyermekgyógyászati klinikai vizsgálatában, már meg is kapta a védőoltást.

A Biden-adminisztráció 65 millió adag gyermekeknek szánt Pfizer vakcinát vásárolt. Ez a mennyiség több mint elegendő mind a 28 millió 5-11 év közötti amerikai gyermek beoltásához.

Az amerikai egészségügyi minisztérium (HHS) szerint legalább 31 ezer szolgáltató regisztrált a vakcinák beadására, és ez a szám várhatóan növekedni fog, mivel a HHS és az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) továbbra is együttműködik a már meglévő szövetségi programmal, amelyből számos más gyermekkori védőoltást finanszíroznak az egész országban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: ABC News / Twitter

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »