Friss hírek

Novembertől olthatják az amerikai gyerekeket

A Fehér Ház kedden privát telefonhívásokban közölte a kormányzókkal, hogy készüljenek fel az általános iskolás gyermekek oltásának megkezdésére – írja az ABC News.

Amint a szövetségi szabályozók zöld utat adnak, a gyermekeknek szánt Pfizer vakcinákat 100-as adagokban elkezdik szétosztani azon gyermekorvosok, háziorvosok, kórházak, egészségügyi klinikák és gyógyszertárak körében, amelyek részt vesznek az erre irányuló szövetségi programban. Egyes államok úgy tervezik, hogy az oltást az iskolákban is fel lehessen majd venni. A gyerekek egyébként a felnőtteknek szánt oltóanyag mintegy harmadát kapják meg egy dózisban.

“Rengeteg oltóanyag áll rendelkezésre, és emellett egy működőképes elosztási rendszert hozunk létre, hasonlóan a többi oltóanyaghoz” – magyarázta a téma kapcsán Jeff Zients, a Fehér Ház Covid-19-koordinátora.

Az ötéves Bridgette Melo, aki részt vett a Pfizer/BioNTech gyermekgyógyászati klinikai vizsgálatában, már meg is kapta a védőoltást.

A Biden-adminisztráció 65 millió adag gyermekeknek szánt Pfizer vakcinát vásárolt. Ez a mennyiség több mint elegendő mind a 28 millió 5-11 év közötti amerikai gyermek beoltásához.

Az amerikai egészségügyi minisztérium (HHS) szerint legalább 31 ezer szolgáltató regisztrált a vakcinák beadására, és ez a szám várhatóan növekedni fog, mivel a HHS és az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) továbbra is együttműködik a már meglévő szövetségi programmal, amelyből számos más gyermekkori védőoltást finanszíroznak az egész országban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: ABC News / Twitter

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »