Novembertől olthatják az amerikai gyerekeket

A Fehér Ház kedden privát telefonhívásokban közölte a kormányzókkal, hogy készüljenek fel az általános iskolás gyermekek oltásának megkezdésére – írja az ABC News.

Amint a szövetségi szabályozók zöld utat adnak, a gyermekeknek szánt Pfizer vakcinákat 100-as adagokban elkezdik szétosztani azon gyermekorvosok, háziorvosok, kórházak, egészségügyi klinikák és gyógyszertárak körében, amelyek részt vesznek az erre irányuló szövetségi programban. Egyes államok úgy tervezik, hogy az oltást az iskolákban is fel lehessen majd venni. A gyerekek egyébként a felnőtteknek szánt oltóanyag mintegy harmadát kapják meg egy dózisban.

“Rengeteg oltóanyag áll rendelkezésre, és emellett egy működőképes elosztási rendszert hozunk létre, hasonlóan a többi oltóanyaghoz” – magyarázta a téma kapcsán Jeff Zients, a Fehér Ház Covid-19-koordinátora.

Az ötéves Bridgette Melo, aki részt vett a Pfizer/BioNTech gyermekgyógyászati klinikai vizsgálatában, már meg is kapta a védőoltást.

A Biden-adminisztráció 65 millió adag gyermekeknek szánt Pfizer vakcinát vásárolt. Ez a mennyiség több mint elegendő mind a 28 millió 5-11 év közötti amerikai gyermek beoltásához.

Az amerikai egészségügyi minisztérium (HHS) szerint legalább 31 ezer szolgáltató regisztrált a vakcinák beadására, és ez a szám várhatóan növekedni fog, mivel a HHS és az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) továbbra is együttműködik a már meglévő szövetségi programmal, amelyből számos más gyermekkori védőoltást finanszíroznak az egész országban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: ABC News / Twitter

Friss hírek

Piaci körkép: megpihen a DAX a kétnapos rali után

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai indexek, a befektetők a meglévő oltások hatásosságát mérlegelik az új vírusvariánsra vonatkozóan. A BioNTech mely a Pfizerrel együtt gyárt vakcinákat, 6%-ot esett, miután egy tanulmány szerint az Omicron részlegesen ki tudja kerülni a kétdózisos vakcina nyújtotta védelmet. 

Read More »

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply