Fellendülőben a ruandai luxus- és sportturizmus

A CNN nemrégiben készült riportjában feltárta Ruanda azon erőfeszítéseit, hogy diverzifikálja turisztikai iparát, lévén úgy tűnik, hogy az afrikai ország gazdasága lassan helyreáll a koronavírus-járvány okozta veszteségek után.

A CNN megszólaltatja Geoffrey Manyara-t, az ENSZ Afrikai Gazdasági Bizottságának Kigali gazdasági ügyeiért felelős tisztviselőjét, aki azt állítja, hogy Ruandának „ideje túllépni a természet-alapú turizmuson, fontos, hogy az ország tanulmányozza az ágazat más területeit is”.

„Úgy gondolom, Ruanda korábban csak a gorillákról és az állatokhoz köthető turizmusról volt ismert, de természetesen meglehetősen veszélyes egyetlen lábon állni, hiszen ha beüt a krach, akkor nincs mit tenni” – fejtette ki Manyara az interjúban.

https://www.instagram.com/p/CU-HET6DzKG/

A világjárvány miatt Ruanda turisztikai ágazata 76%-kal csökkent 2020-ban. Bonita Mutoni, a Ruandai Túra- és Utazási Szövetség elnöke azt mondja: „ez körülbelül 19 000 embert érintett az iparágban”. Most azonban – a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával – az afrikai ország újra elkezdi beengedni a turistákat, megtartani pedig a luxus- és sportturisztikai ágazatok bővítésével tervezi őket.

2019-ben egy több célra felhasználható, 10 000 férőhelyes arénát építettek Kigaliban, ahol nagyszabású sport- és szórakoztató rendezvényeket terveznek. És ez csak egy példa a sok közül – amint az a CNN riportjából kiderül, az iparág szakértői szerint rengeteg lehetőség rejlik az országban.

  • Korábban írtuk:

Forrás: CNN

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »