Javul, de még nem érte el a járvány előtti szintet a német ipari termelés

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a német ipari termelés júliusban júniushoz képest, amikor már harmadik hónapja jegyeztek fel csökkenést.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden azt közölte, hogy júliusban 1 százalékkal nőtt szezonális és naptári kiigazítással az ipari termelés júniushoz képest. Elemzők némileg kisebb, 0,9 százalékos növekedéssel számoltak, miután júniusban 1 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

A legnagyobb mértékben, 3,2 százalékkal a tőkejavak, 0,9 százalékkal pedig a fogyasztási cikkek termelése nőtt júliusban az előző havihoz képest. Az  alapanyagok termelése 0,5 százalékkal, az energiatermelés 3,2 százalékkal csökkent havi bázison. Az egy évvel korábbihoz képest a koronavírus-válság hatására kialakult alacsony bázis miatt júliusban 5,7 százalékkal nőtt az ipari termelés.

A koronavírus-válság által nem érintett utolsó hónappal, 2020 februárjával összevetve az idén júliusban 5,5 százalékkal állt alacsonyabban az ipari termelés Németországban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »