Javul, de még nem érte el a járvány előtti szintet a német ipari termelés

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a német ipari termelés júliusban júniushoz képest, amikor már harmadik hónapja jegyeztek fel csökkenést.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden azt közölte, hogy júliusban 1 százalékkal nőtt szezonális és naptári kiigazítással az ipari termelés júniushoz képest. Elemzők némileg kisebb, 0,9 százalékos növekedéssel számoltak, miután júniusban 1 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

A legnagyobb mértékben, 3,2 százalékkal a tőkejavak, 0,9 százalékkal pedig a fogyasztási cikkek termelése nőtt júliusban az előző havihoz képest. Az  alapanyagok termelése 0,5 százalékkal, az energiatermelés 3,2 százalékkal csökkent havi bázison. Az egy évvel korábbihoz képest a koronavírus-válság hatására kialakult alacsony bázis miatt júliusban 5,7 százalékkal nőtt az ipari termelés.

A koronavírus-válság által nem érintett utolsó hónappal, 2020 februárjával összevetve az idén júliusban 5,5 százalékkal állt alacsonyabban az ipari termelés Németországban.

https://www.instagram.com/p/CTfDsAyosaI/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »