Piac körkép: autói felét újrahasznosított anyagokból gyártaná a BMW

● Enyhe pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 felpattant az emelkedő trendvonalról
● A BMW több újrahasznosított anyagot fog használni autóiban 

Enyhe emelkedést mutatnak csütörtökön az európai piacok, próbálnak helyreállni a tegnapi eladási hullám után. Az erősödés mértéke ugyanakkor a legtöbb tőzsdén kicsi. Ma nem várhatók fontosabb makroadatok, így csendes kereskedés várható a nap további részében is. Az Egyesült Államokból is csak másodlagos adatok érkeznek délután, melyek valószínűleg nem lesznek komolyabb hatással a részvények árfolyamaira.

Az ázsiai kereskedés képe alapján a német indexnél is alacsony nyitás volt várható, de a DE30 nem sokkal a kereskedés kezdete előtt erősödni kezdett. Így a nyitáskor már stagnált a mutató, ezután pedig erőre kapott a DE30 és 15.850 pont fölé emelkedett. Jegyezzük meg, hogy az erősödés a felfelé tartó trendvonalról indult el, és itt található a legutóbbi emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje is.

Forrás: xStation5

Ennek fényében a felpattanás a technikai kép alapján is indokolt, és nem zárható ki a legutóbbi rekordszintek újbóli meglátogatása. A kulcsfontosságú ellenállást most a 15.970 pontos területnél érdemes figyelni. ami már kétszer megállította az emelkedési próbálkozásokat.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) újra engedélyt kapott hongkongi tőzsdei kibocsátások lebonyolítására. A hongkongi IPO-k kezelésének engedélyét korábban azért veszítette el a bank, mert nem tudott megfelelni a hatóságok által támasztott állományi feltételeknek. A Deutsche Bank a helyzet rendezése érdekében további alkalmazottakat vett fel.

A BMW (BMW.DE) közölte, hogy több újrahasznosított anyagot tervez felhasználni az autói gyártása során. A BMW jelenleg körülbelül 30%-ban használ újrahasznosított anyagokat, de ezt az arányt 50%-ra szeretné emelni. Az autógyár azt is közölte, hogy járművei átlagos károsanyag-kibocsátása 2030-ra megfeleződik a 2019-es szintekhez képest, összhangban az Európai Bizottság javaslatával.

Kép forrása: BMW Global

Elemzői lépések

● A Henkel (HEN3.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “semleges”-re rontotta a JPMorgan. A célárat 90 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a BMW (BMW.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »