Megmutatták az elektromos E-osztályt

A Daimler a holnap induló müncheni IAA autószalonon mutatja be az E-osztály elektrmos alternatíváját, az EGQ modellt, de a képeket és néhány adatot máris nyilvánosságra hoztak. 

A hagyományos meghajtású E-osztály mellett az S-osztály alternatíváját jelentő EQS-hez hasonlóan az EQE modell lesz elérhető a Mercedes modellpalettáján – igaz, csak leghamarabb 2022 végén, ugyanis az autó teljes hivatalos neve 2023 Mercedes-Benz EQE 350.

https://www.instagram.com/p/CTcrUifl6JZ/

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az értékesítés megkezdésének hivatalos dátumát valamikor 2022 közepén teszik majd közzé, az első példányokhoz pedig várhatóan 2022 végén – 2023 elején lehet majd hozzájutni.

A belső térben az előzetes képek alapján visszaköszönnek az EQS-ben látott megoldások, műszaki fronton pedig az alapmodell egy csak a hátsó tengelyt hajtó 288 lóerős elektromotorral lesz szerelve, később azonban 400 lóerő feletti, négykerékhajtású verziók is érkeznek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Car and Driver

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »